Zuivel van Salland Stopt

Beste mensen,

Helaas hebben wij minder leuk nieuws om met jullie te delen! 

Zuivel van SalLand is gestopt met produceren. Onze doelstellingen (zie hieronder) zijn niet gehaald. De omzet was veel te laag vergeleken met onze prognoses. De arbeid was er niet minder om. We konden op deze manier geen personeel aannemen. Iedereen praat enthousiast over korte ketens en duurzaam produceren, maar dat wil niet zeggen dat de markt er klaar voor is. 

Dit heeft ons doen besluiten om te stoppen. Bedankt voor uw klandizie!

Met vriendelijke groet,

Zuivel van SalLand. 

over-ons

Over Ons

Onze missie is het Sallandse landschap teruggeven aan Salland! 

Door een eerlijke prijs te betalen, kan de boer uiteindelijk met minder dieren boeren, maar met hetzelfde rendement. Dit draagt bij aan de reductie van CO2- en stikstof uitstoot. Dit geeft zowel de mens als ook het dier, maar uiteindelijke dus ook het landschap minder stress. 

Even voorstellen

De smaakmakers van Zuivel van SalLand!

img

Tom & Ellis

Tom is geboren op Boerderij De Riet. Hij is boer in hart en nieren, zijn passie is samen met zijn dieren en de natuur prachtige producten te maken. De uitdaging om met alle weersomstandigheden er het beste van te maken voor de bodem, de gewassen en de dieren. Als oud bankmedewerker probeert hij de boerderij financieel gezond te houden en te investeren in een duurzame landbouw. 

Ellis is geboren in het dorp Heino, de landbouw is in haar aderen gaan stromen sinds ze in 1996 op Boerderij De Riet kwam. Als retailmanager zag ze samen met Tom de kans om een familiebedrijf over te nemen en als 7de generatie weer een eigen draai te geven aan de boerderij. De zuivel heeft Ellis altijd aangetrokken, ze wilde als student al een eigen kaasboerderij opzetten. 25 jaar later is haar droom alsnog uitgekomen.

 

 

cirkelmelkEigenBodem

Leon 

Leon, een lokaal bewuste en optimistische gastvrijheidsmanager en een verbinder van smaken, in de breedste zin van het woord!

Hij heeft samen met zijn vrouw Jessica een prachtig gezin te onderhouden en met zijn compagnon Robert Koerhuis onderneemt hij in horecabedrijven Brasserie OpDuur, Proeftuin van SalLand, Boerenijssalon & Burgerbar BIJRipperda.

img

Locatie

 Ons zuivellokaal, bereid een 100% zuiver MRIJ verhaal!
Zuivel van SalLand wordt geproduceerd op het erf van Boerderij De Riet. Hier staat ons Zuivel lokaal. Een ruimte waarin wij volgens alle richtlijnen en voorwaarden een 100% zuiver MRIJ verhaal produceren.
img

Smaken verbinden! 

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder”. Als verkorting van de voedselketen bijdraagt aan een duurzamere Sallandse leefomgeving, dan weet je dat, door samen te werken…. “Wat je doet, ertoe doet!”
Gastvrijheid
Via onze Chocolademelk en Cappuccino melk van SalLand gaan wij samen de verkorting van onze voedselketen doorgeven aan de gasten van deze horeca locaties maar ook zal het personeel van de horeca bedrijven worden getraind, om zodoende het verhaal door te kunnen vertellen.