Zuivel Van Salland Machtig Lekker!

Via Zuivel van SalLand landschap teruggeven aan Salland. Minder stress voor natuur, dier en mens, maar vooral met als doel: Dat wat je doet, ertoe doet. Na enige jaren van samenwerking tussen horecaondernemer Leon Ripperda en agrarisch ondernemers Tom en Ellis Lugtenberg is nu de tijd rijp om deze samenwerking uit te bouwen.

en in de praktijk zichtbaar en tastbaar te maken kunnen wij een hogere prijs voor onze zuivelproducten vragen. Door deze hogere prijs is de omschakeling naar biologisch veel makkelijker te realiseren.

Zuivel van SalLand werkt Bottom up. We starten bij de staart, dat wil zeggen een gezonde melkprijs voor de melk van Boerderij De Riet voor hun huidige bedrijfsvoering. Zuivel van Salland wil het dier van hier, de MRIJ koe, in het Landschap behouden. Net als de ontwikkeling naar meer kruidenrijkgrasland en extensief boeren met de koeien in de weide.

De basis van Zuivel van SalLand is waarde toekennen en zorgen voor borging van de ingezette koers van Boerderij de Riet. Dit is de basis van onze missie: minder stress voor de Sallandse natuur, dier en mens.

Leon runt samen met zijn vrouw Jessica de Proeftuin van Salland en Brasserie Op Duur en Tom en Ellis Lugtenberg ondernemen op melkveebedrijf De Riet met hun Maas Rijn IJssel (MRIJ) koeien.

In de huidige samenwerking staat het Maas Rijn IJssel vlees op de menukaarten bij de horecaondernemer. Met een paar unieke concepten wordt het verhaal van deze lokale producten uitgedragen.

Met de oprichting van Zuivel van SalLand is het de uit- daging om middels innovatieve samenwerkingen het product melk/zuivel van meerwaarde te voorzien.
Aan dit Businessplan hebben wij ook een Business Canvas Model (BCM) toegevoegd.

Hierin vindt u kort en bondig overzicht van onze plannen.

In Nederland is de zuivelsector een aanbod gedreven markt in plaats van een vraag gestuurde markt. Bij de melkveehouders worden alle productiekosten doorberekend, terwijl de verkoopmelkprijs van het boerenerf al 40 jaar gelijk is. Daarnaast is de marge van de retail bij- na gelijk aan de melkprijs die de boer ontvangt. De boer wordt op deze manier gedreven om steeds meer en efficiënter melk te produceren om zo de kosten te drukken en niet te kijken naar de markt en haar omgeving.

Vandaag de dag zijn de uitdagingen die op de boer afkomen niet minder. Binnen het thema Kringlooplandbouw is de uitdaging om voedsel te produceren op een manier die past in de ecologische ruimte met zo min mogelijk afval en uitstoot van schadelijke stoffen en continuïteit perspectief voor de ondernemer.

Zuivel van SalLand wil bouwen aan het landschap en zo een kentering teweeg brengen. Zuivel van SalLand ziet een andere manier van boeren wel voor zich. Boerderij De Riet is de weg van extensief boeren met het landschap al ingeslagen. Waarbij extensief- en landschap inclusief boeren betekent minder opbrengst van het land, en minder productie per eenheid waardoor de omzet daalt en de kosten relatief stijgen.

Dit willen we doorbreken door de melkprijs te verhogen middels Zuivel van SalLand. Door de toegevoegde waarde van het extensief- en landschap inclusief boeren onder de aandacht van de samenleving te brengen

“ONZE AMBITIE IS OM NAAST GOED EN GEZONDE ZUIVEL OOK PRODUCENT TE ZIJN VAN EEN AANTREKKELIJK EN GEZOND LANDSCHAP MET RUIMTE VOOR PLANTEN EN DIEREN”

[lwp_image_carousel gallery_ids=”751,752,753,754,755,756″ show_dots=”off” autoplay_animation=”on” infinite_animation=”on” _builder_version=”4.10.6″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” _i=”0″ _address=”2.0.0.0″ /]

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Onze partners

[lwp_image_carousel gallery_ids=”732,733,734,735,736,738,739,740,741,742,743,744,745,778,779,780,781″ slides_show=”6″ show_dots=”off” autoplay_animation=”on” infinite_animation=”on” _builder_version=”4.10.6″ _module_preset=”default” custom_css_image=”padding:10px;” border_width_all_image=”1px” border_color_all_image=”#4499C6″ global_colors_info=”{}” _i=”0″ _address=”4.1.0.0″ /]