InDeMedia

Zuivel van Salland in de media

img
img

MELKVEEHOUDERS EN KOK UIT SAL-LAND WILLEN EIGEN ZUIVELFABRIEK EN ZOEKEN NAAR AFZETMARKT

Boeren moeten natuurlijker en duur zamer werken en regionaliseren, vindt de overheid. Mooi bedacht, maar dat heeft veel voeten in de aarde. RTV Oost volgt twee melkvee-houders en een kok uit Salland in de zoektocht naar de ultieme oplossing.

img
01

ZUIVEL VAN SALLAND

Melkveehouders Tom en Ellis Lugten-berg uit 01st en restauranthouder Leon Ripperda uit Den Nul starten samen een melkfabriek. Zij willen melk, karnemelk, yoghurt, kefir en roomboter verkopen aan de lokale horeca, bakkerijen en later ook bij-voorbeeld aan scholen en de zorgsec-tor.

img
01

KONINKLIJK PAAR BEZOEKT MELK-VEEBEDRIJF FAMILIE LUGTENBERG IN OLST OVERIJSSEL

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima brachten dinsdagmiddag een bezoek aan het melkveebedrijf van Tom en Ellis Lugtenberg in het Overijs-selse 01st. Het bezoek stond in het teken van het vermogen van de regio Salland om zich steeds aan nieuwe omstandigheden aan to passen door samen to werken.

img
01

PLANNEN VOOR EEN MELKFABRIEK IN OLST: ‘HOU MELK UIT SALLAND IN SALLAND’

Ellis en Tom Lugtenberg verkopen al bijna twintig jaar vlees van hun eigen koeien vanuit hun boerderij in 01st. Maar de melk wordt nog steevast op-gehaald door zuivelgigant Friesland-Campina. Dat moet anders, dachten ze. Eind 2021 moeten de eerste pakken zuivel van de band rollen in hun eigen melkfabriek.